Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Troya Hazineleri Asırlık Hasret Belgeseli Galasına Katıldı

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Troya Hazineleri Asırlık Hasret Belgeseli Galasına Katıldı

Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Çanakkale’de ÇTSO ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Troya Hazineleri-Asırlık Hasret’ belgeselinin galasına katıldı.

2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Çanakkale Valiliği koordinasyonu ile TÜMAD Madencilik ve Nurol Holding destekleri ile Ehl-i Hayal Film tarafından hazırlanan “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeselinin Çanakkale Galası Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

“Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” Belgeseli’nin Çanakkale Galasına; Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Turan ve eşi Kevser Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve eşi Yücel İskenderoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi 26. Dönem Milletvekili Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ve eşi Ayşe Gider, protokol üyeleri “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” Belgeselinin yapımcı, yönetmen ve oyuncuları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeseli Çanakkale Gala Programında; Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Vali Orhan Tavlı, “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeselinin yapımcı ve yönetmeni Nihal Ağırbaş, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu birer konuşma yaptılar.

Gala’da, Troya’nın önemine değinen Kurtulmuş, “Anadolu topraklarından 24 büyük medeniyet geçmiş. İrili ufaklı diğer şehir medeniyetlerini bir tarafa koyarak söylüyorum. Bunların ilki Troya’dır. En sonuncusu da Osmanlılardır. O büyük medeniyetlerin her birisinden büyük izler ortaya çıkmış. Ama maalesef bunları yeterince tanıtamıyoruz. Hatta bir adım öncesi yeterince tanımıyoruz.

“Troya Defterini Yeniden Açıyoruz”

Troya’da böyle yerlerden birisiydi. Önemli bir hazinemiz. Önemli bir değerimiz. Bunun tanıtılması lazım. Bu Türkiye’nin tanıtılmasıydı. Troya’yı tanıtırken,bu projeyi sahiplenen Çanakkale ilimize, herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes bu meseleyi sahiplendi. Ancak, 2018 bitti, Troya defterini kapattık değil. Bu defteri yeni açıyoruz. Troya üzerinden Çanakkale’nin ve Türkiye’nin tanıtılmasına 2019’da da, 2020’de de inşallah önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından belgeselin gösterimine geçildi. Yapımcılığını ve yönetmeliğini Nihal Ağırbaş’ın yaptığı belgeselin senaryosu gazeteci Ömer Erbil tarafından kaleme alındı. Belgeselde Schliemann’ı tiyatro ve sinema oyuncusu Cenan Çamyurdu canlandırdı. Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Doç Dr. Ali Sönmez ile Arkeolog Nezih Başgelen filmin danışmanları arasında yer aldı. Belgesel, 2018 Troya Yılı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen tek film oldu. Heinrich Schliemann’ın kazı notları ve hatıralarından alıntılarla oluşturulan senaryoda, Schliemann’ın rotası, Çanakkale’de araştırma yaptığı yerler, eserleri kaçırdığı Karanlık Liman dahil tüm gerçek mekanlar belgeselde görüntülendi.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet