2018 Troya Yılı’nda Uluslararası İşbirlikleri Sürüyor

2018 Troya Yılı’nda Uluslararası İşbirlikleri Sürüyor

5-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Türkiye ziyareti kapsamında Çanakkale’ye gelen Kore heyetiyle Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda Çanakkale arasındaki ekonomik, ticari, turistik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

2018 Troya Yılı Kapsamında Mart ayında düzenlenen Uluslararası I. Troy Yazarlar Buluşması Homeros Edebiyat Festivalinde Onur Konuğu ülke olan Kore Heyetiyle Çanakkale’ye gelen ve Türkiye ziyareti kapsamında da bir kez daha Çanakkale’ye gelen Kore Türkiye Dostluk Derneği Kurucu Başkanı Dr. Lee Si Hyung, Kore Eski Parlamento Sözcüsü H.E. KİM Hyong, Kore Türk Dostluk Derneği Başkanı Mr. Mın Nam Kyu, Kore’nin önde gelen işadamları Samji Elektronik Firması CEO’su Lee Ki Nam, Garam Co Otomobil Parçaları Fabrikası Ceo’su Moon Kyu Chul, Bilişim Teknolojileri firması Paos Ceo’su Yİ Jun U, Boya, Saç Boyası ve Kimyasal Malzemeler Firması VVooshin Pigmentleri Ceo’su Kim Sung Kuk, Hoteller Ceo’su Lee Jung Hee, Ceo KİM Jung Sook, Gıda Firması Ceo’su Lee Sun Joo, Tarım Gazetesi Ceo’su Jeon Jeong Hee’nin yer aldığı Kore Heyetiyle, Çanakkale’nin, Sanayi, Ticaret, Turizm, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle kaymakamların yer aldığı toplantı Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı. Toplantıda; Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Kore Heyetine Çanakkale ile ilgili bilgi verildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Karadağ, tarım hayvancılık ile yapımına hızla devam edilen Çanakkale’nin tarıma dayalı ekonomisine ivme kazandıracak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Kore Heyetine bir sunum yaptı.

Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in Teknopark’la ilgili bilgilendirmede bulunduğu toplantıda, 2018 Troya Yılında tamamlanan Troya Müzesiyle ilgili tanıtım filmi de izlendi.

Karşılıklı dostluk, kardeşlik ve işbirliği yönünde yapılan dilek ve temenniler sonrasında Koreli misafirler Troya Müzesi’ni ve Troya Ören Yerini gezdiler.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet