2018 Troya Yılı’nda Bozcaada Etkinlikleri

2018 Troya Yılı’nda Bozcaada Etkinlikleri

UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’ne kabulünün 20. yıl dönümü nedeniyle bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘2018 Troya Yılı ilan edildi. Bu yıl boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleriyle Dünyanın buluştuğu bir merkez olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 2018 Troya Yılı etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Tarihi M.Ö. 3 binli yıllara kadar uzanan, savaşları, efsaneleri ve mitleriyle bugün hala cazibe noktası olan antik kent, ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Troya, konferans, panel, sergi başta olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam edecek.

2018 Troya yılı etkinlikleri çerçevesinde 28 Ekim 2018 Pazar günü Bozcaada Kalesi’nde saat 17.00’de 15 ülkeden gelen konukların katılımıyla Troya Halk Dansları gösterisi, saat:19.00’da ise Kum Sanatı ve Video Mapping gösterileri gerçekleştirilecektir.

Etkinlik günü GESTAŞ A.Ş. tarafından ek seferler düzenlenecektir. 2018 Troya Yılı kapsamında yapılacak olan Bozcaada etkinliğine tüm Çanakkale halkı davetlidir.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet