2018 İçin Hedef 5 Milyon Alman Turist

2018 İçin Hedef 5 Milyon Alman Turist

2018 İÇİN HEDEF

5 MİLYON ALMAN TURİST

7 – 11 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya pazarında yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurtulmuş, bu yıl Türkiye’nin 5 milyon Alman turisti ağırlayacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ITB Berlin Fuarı kapsamında Türkiye standının açılış ki çalışmaları sürdüreceğiz. Yeni dönemde Türkiye’nin turizmdeki ürün çeşitliliğini artırarak sadece deniz, kum güneş değil, bunun töreninde yaptığı konuşmada; geçtiğimiz dönemlerde Alman turist sayısında yaşanan düşüşlere değinerek, Türk turizminin yaşadığı kötü günleri artık geride bıraktığını ifade etti.

2018 hedefi: 5 milyon Alman turist

Türkiye’yi geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 3.5 milyon Alman turistin ziyaret ettiğine vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “2018 yılında Almanya’dan gelecek turist sayısının, erken rezervasyon rakamla- rına bakıldığında, 5 milyona yaklaşmasını ümit ettiklerini” belirtti.

“Turizmin dili başka, siyasetin dili başka”

Türkiye’nin 2018 yılı sonu itiba- riyle toplam turist rakamında 38 milyon civarında bir turisti ağırlayacağını ifade eden Bakan Kurtulmuş, “Turizmin dili başka, siyasetin dili başka şeydir. Turizmin dilini iyi kullanmayı başarırsak siyasetteki gerginliklerin de yumuşamasına vesile olmamız mümkündür.” dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde çeşitli nedenlerle oldukça ciddi bir gerilim süreci yaşadığını hatırlatan Bakan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: “Alman turistler Türkiye’ye gelmeye devam ettikçe ya da turizm sektöründeki karşılıklı olumlu yaklaşımlar sürdükçe siyasetin dilinde de yumuşama olduğunu görüyoruz. Bugün itibariyle Almanya ile aramızda bazı konular- da farklılıklar olmakla birlikte süratle aramızdaki siyasi ilişkilerin normalleşmeye başladığını görüyor, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

Yeni dönemde ortak tanıtımlar yapılacak

Türkiye turizminin gelişmesinde Alman turizmcilerinin son derece olumlu katkısı olduğunu dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte de Alman turizm sektörünün profesyonelleriyle birlikte yakın bir temas içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini, ortak programlar, paketler üzerinde çalışacaklarını ve ortak tanıtımlar yapmayı devam ettireceklerini söyledi.

“Turizmin çeşitlendirilmesi için Almanlarla ortak çalışma yürütülecek”

Bakan Kurtulmuş, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Burada Almanya’nın önde gelen turizm şirketleri, tur operatörlerinin temsilcileriyle toplantılar yaparak, önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği konusunda dışında tarih, kültür, inanç, yaşlı bakım, sağlık, spor, doğa, dağ turizmi gibi birçok alanda Avrupalı ortaklarımızla müşterek çalışabileceğimizi ümit ediyoruz. Yeni bir takım ürünlerin birlikte üretilmesi konusunda adımlar atacağımızı ümit ediyoruz ve bunun da karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde son derece yararlı sonuçlar doğuracağını bekliyoruz.”

Bakan Kurtulmuş, BM Dünya Turizm Örgütü Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, daha sonra Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 8. İpek Yolu Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

İlk olarak, Türkiye’nin 2019 – 2022 dönemi için BMDTÖ Yürütme Konseyi’ne aday olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Konseyi tarafından yürütülen Modern İpek Yolu Tur Paketi proje- siyle ilgili bilgi aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile Avrupa’nın en büyük tur operatörleri arasında yer alan Thomas Cook, Öger Tours, FTI, Bentour Reisen, Schauinsland Reisen ve Der Touristik temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de görüştü.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet